Certificering van de opleidingsgroep 2018-2020

Op zaterdag 12 juni j.l. vond op het zonovergoten grasveld in de tuin van het Centrum voor Psychotherapie in Lunteren de uitreiking plaats van de certificaten aan de groep cursisten van de psychodrama-opleiding 2018-2020. Deze groep die onder ons ‘C6’ wordt genoemd, omdat het de zesde groep is die onze opleiding voltooit, heeft vanwege de maatregelen in verband met Covid-19 een tijd op haar certificaat moeten wachten. De in november 2020 geplande uitreiking moest eerst verhuizen naar februari 2021 om dan nu in juni toch met gepaste afstand door te kunnen gaan. Gezeten in een grote kring in de luwte van bomen en struiken werden de cursisten eerst persoonlijk toegesproken door hun supervisor, waarna de certificaten werden ondertekend door Pauline ten Harmsen van der Beek, de voorzitter van de stichting Psychodrama-opleiding NVGP, door Ton Sanders, namens het bestuur van de NVGP en door Petra van Hulsen, onze opleidingscoördinator. Pauline benadrukte in haar toespraak dat het verheugend is dat psychodrama op grond van haar unieke mogelijkheden de laatste jaren weer meer invloed aan het krijgen is als behandelmethode in de GGZ.

Ton Sanders kon namens het bestuur onthullen dat na weging door de opleidingscommissie van de NVGP besloten is dat onze psychodrama-opleiding met terugwerkende kracht erkend wordt door de NVGP als complete basiscursus inclusief de supervisie die vereist is om in aanmerking te komen voor het NVGP-lidmaatschap als Groepstherapeut-NVGP!

Nadat de cursisten het docententeam in het zonnetje hadden gezet door hen uit een vijftal tegeltjes met quotes ieder de eigen kenmerkende uitspraak te laten zoeken, werd het glas geheven op de fantastische ontwikkeling die elke cursist voor zichzelf én de groep als geheel in de afgelopen drie jaar had doorgemaakt.

Hartelijk gefeliciteerd: Florence Düngen, Michiel de Haan, Harriet Bergsma, Maartje van den Berg, Jantine Ridder, Alessandra Galli, Dianne Bleeker, Karel Knarren, Tessa Menning, Nanne Kotkamp, Marij Berghs en Joana Moreira.

Inhoudelijke vragen over onze opleiding?

Voor inhoudelijke vragen over de opleiding kun je terecht bij de opleidingscoördinator,
Petra van Hulsen.

Mail je vragen naar:
PetravanHulsen@psychodrama-opleiding.nl
Of bel naar 06 19 68 30 57