Marijke Arendsen Hein is psycholoog, psychotherapeut. Zij heeft een ruime ervaring in de GGZ, onder andere als relatie- en gezinstherapeut en groepspsychotherapeut. Zij gaf 11 jaar leiding aan de deeltijdbehandeling bij de Gelderse Roos (nu Pro Persona) te Lunteren. Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in Transactionele Analyse en geeft opleidingen in Transactionele Analyse in Nederland en in het buitenland (Rusland). Haar boek Psychodrama en Transactionele Analyse, inzicht door (trans)actie verscheen in 2004. Haar boek TA elke dag kreeg een 4e druk. Zij is supervisor van de NVGP. Zij heeft een privé praktijk o.a. voor groepen en psychodrama te Amsterdam en Utrecht.

Carine Burger is klinisch psycholoog – psychotherapeut en heeft ruim 20 jaar ervaring als groepspsychotherapeut en psychodramaturg. Ze is werkzaam als coördinerend psychotherapeut op KP De Spiegel, afdeling voor Klinische Psychotherapie, van Triversum te Alkmaar. Ze werd in psychodrama opgeleid door Lex Mulder en werkt met adolescenten met (bedreigde) persoonlijkheidsproblematiek, vanuit een psychoanalytische en mentalisatie bevorderende oriëntatie. Zij is supervisor en leertherapeut van de Nederlandse Vereniging voor Groepstherapie en Groepsdynamica en is co-coördinator van de sector Psychodrama van de NVGP. Zij heeft de illustraties in “en dan ben je nu weer Ellis………. klein lexicon van sychodrama”, uitgegeven in november 2010, gemaakt.

Pim van Dun studeerde dramatherapie in de jaren zeventig, werd psychodramaturg in de jaren tachtig en (groeps)psychotherapeut in de jaren negentig. Vanaf 1978 werkt hij in de GGZ eerst als dramatherapeut voor een PAAZ en de laatste 20 jaar als groepspsycho-therapeut en psychodramaturg in ambulante setting in Rotterdam. Sinds 1998 werkt hij vooral in eigen psychotherapie-praktijk in Zegveld. Hij is naast psychodrama gespecialiseerd in IPT, EMDR, sensorimotor psychotherapie en psychodynamische behandelingen. Hij is opleider en supervisor in IPT en psychodrama en leertherapeut/supervisor voor de NVGP. Hij nam als therapeut deel aan IPT onderzoek en is bezig met een studie naar de combinatie van IPT en psychodrama. Hij is co-auteur van het boek Psychodrama inde Praktijk.

Petra van Hulsen volgde, na en werkzaamheden in Sociaal Pedagogische Hulpverlening, de Docenten opleiding Dramatische Vorming in Arnhem van 1986 tot 1991. De combinatie van Groepsdynamica, Docent Drama, de opleidingen Transactionele Analyse en Psychodrama is voor haar een belangrijke basis geworden in haar werk. In ruim 20 jaar ervaring met groepen ontwikkelde zij een werkwijze waarbij zij kort en efficiënt leerde werken met – en toch trouw kon blijven aan het psychodrama protocol zoals Moreno dit bedacht heeft. Dit is van belang in de huidige praktijk, waarin beperking in tijd, werken zonder cotherapeut, en vaak kortere behandelduur actueel is. Daarnaast werkt zij met oefeningen uit psychodrama in de toegepaste methodes zoals o.a. Schematherapie en MBT vanuit het motto; ‘afstand nemen brengt je dichterbij’.

Jan van Trier is psychiater en psychotherapeut. Hij is werkzaam sinds 1996 op de afdeling psychiatrie en psychologie van het St. Antoniusziekenhuis te Utrecht. Hij hoort bij de eerste lichting psychodramaturgen van de psychodrama-opleiding NVGP. Hij is groepspsychotherapeut en leertherapeut van de Nederlandse Vereniging voor Groepstherapie. Hij is EMDR-practitioner en -supervisor. Hij geeft intervisie aan groepen huisartsen volgens de Balintmethode. Hij werkt graag met mensen in de dagkliniek met ernstige depressieve en psychosomatische klachten en/of persoonlijkheidsstoornissen. Hij heeft belangstelling voor lichaamsgerichte psychotherapie past die principes toe in psychodrama.