Films die Nergens Draaien

van Yorick Goldewijk, 2021

Ik las de tip ergens op LinkedIn, kocht het boek en las het. Mooi boek vond ik het.
Wat maakt boek zo goed dat het een gouden griffel wist te winnen in 2022.

Waarom vond ík het een goed boek? Daar heb ik even over nagedacht en ik vind het een goed boek omdat het in de kern precies beschrijft waar ik me de afgelopen 45 jaar mee bezig heb gehouden.

En dat is psychodrama, want in het psychodrama gaat het over films die nergens draaien. Het gaat over films die zich afspelen in iemand gedachten en die pas tot leven kunnen komen als die gedachten verbeeld worden met de psychodramaregisseur. Die helpt dan om een vorm te vinden waarin de film voor jezelf en voor anderen te zien, te horen, te voelen, te ruiken en te proeven wordt. Het zijn ongelooflijke films die je gaat zien en ze geven antwoorden op grote vragen in je leven. Antwoorden die al je hele leven en soms nog langer in zelf liggen opgeslagen en waar je niet bij kunt zolang ze in jezelf zitten. Die antwoorden komen pas naar buiten in de film of zo je wilt in het psychodrama. Werp filmblikken zoveel en zo vaak je wilt, in het verleden, in de toekomst en in jezelf.

En het allermooiste is nog wel dat de films je toegang geven tot je emotionele binnenwereld, van diep en zuiverend verdriet tot vreugde, woede en chagrijn. Alle emoties die je helpen om je leven te leven liggen zomaar binnen handbereik.

Benieuwd? Kom zaterdag 22 april naar onze introductiemiddag van de psychodrama-opleiding NVGP in Amsterdam! Kijk op de website voor details en aanmelding www.psychodrama-opleiding.nl

Als je de opleiding afgemaakt hebt kun je je met de goede vooropleiding ook nog aanmelden bij de NVGP als groepstherapeut. Dat ben je dan zomaar geworden, tussen het spelen door.

Vanaf september hoogstwaarschijnlijk met STAP budget