Onze docenten

Marijke Arendsen Hein

Marijke Arendsen Hein - psycholoog, psychotherapeut

Marijke is psycholoog, psychotherapeut. Zij heeft een ruime ervaring in de GGZ, onder andere als relatie- en gezinstherapeut en groepspsychotherapeut. Zij gaf 11 jaar leiding aan de deeltijdbehandeling bij de Gelderse Roos (nu Pro Persona) te Lunteren.

Zij is internationaal erkend opleider en supervisor in Transactionele Analyse en geeft opleidingen in Transactionele Analyse in Nederland en in het buitenland (Rusland). Haar boek Psychodrama en Transactionele Analyse, inzicht door (trans)actie verscheen in 2004. Haar boek TA elke dag kreeg een 8e druk.

Zij is supervisor van de NVGP. Zij heeft een privé praktijk o.a. voor groepen en psychodrama te Amsterdam en Utrecht.

Carine Burger

Carine Burger klinischpsycholoog, psychotherapeut

Carine Burger is klinisch psycholoog - psychotherapeut en heeft ruim 30 jaar ervaring als groepspsychotherapeut en psychodramaturg. Aanvankelijk binnen de klinische psychotherapie en daarna als regiebehandelaar bij het Jongerenteam (MBT-A) van het NPI in Amsterdam. Ze werd in psychodrama opgeleid door Lex Mulder en werkt met adolescenten met (een bedreigde) persoonlijkheidsontwikkeling, vanuit een psychoanalytische en mentalisatie bevorderende oriëntatie.

Zij is supervisor en opleider van de Nederlandse Vereniging voor Groepstherapie en Groepsdynamica (NVGP) en cursusgever groepstherapie aan de RINO Amsterdam. Zij heeft de illustraties in “En dan ben je nu weer Ellis…, klein lexicon van psychodrama” gemaakt en is co-auteur van het boek Psychodrama in de Praktijk.

Pim van Dun

Pim van Dun - psychodramaturg

Pim van Dun studeerde dramatherapie in de jaren zeventig, werd psychodramaturg in de jaren tachtig en (groeps)psychotherapeut in de jaren negentig. Vanaf 1978 werkt hij in de GGZ eerst als dramatherapeut voor een PAAZ en de laatste 20 jaar als groepspsycho-therapeut en psychodramaturg in ambulante setting in Rotterdam.

Sinds 1998 werkt hij vooral in eigen psychotherapie-praktijk in Zegveld. Hij is naast psychodrama gespecialiseerd in IPT, EMDR, sensorimotor psychotherapie en psychodynamische behandelingen. Hij is opleider en supervisor in IPT en psychodrama en leertherapeut/supervisor en opleider voor de NVP en NVGP. Hij nam als therapeut deel aan IPT onderzoek. De laatste jaren legt hij zich toe op sensorimotor psychotherapie en de integratie daarvan binnen andere behandelingen van complex trauma zoals o.a. psychodrama. Hij is co-auteur van het boek Psychodrama inde Praktijk.

Petra van Hulsen

Petra van Hulsen - Transactionele Analyse , Psychodrama

Petra van Hulsen is Docent Drama en GGZ agoog. De combinatie hierbij met Transactionele Analyse en Psychodrama is voor haar een belangrijke basis geworden in haar werk. In ruim 25 jaar ervaring met groepen in de GGZ ontwikkelde zij een manier van werken waarbij zij kort en efficiënt leerde werken met- en toch trouw kon blijven aan het psychodrama zoals Moreno dit bedacht heeft.

Daarnaast werkt zij met psychodrama technieken binnen de toegepaste methodes zoals o.a. Schematherapie en MBT vanuit het motto: ‘afstand nemen brengt je dichterbij’.

Jan van Trier

Jan van Trier - psychiater, psychotherapeut

Jan van Trier is psychiater en psychotherapeut. Hij is werkzaam sinds 1996 op de afdeling psychiatrie en psychologie van het St. Antoniusziekenhuis te Utrecht. Hij hoort bij de eerste lichting psychodramaturgen van de psychodrama-opleiding NVGP. Hij is groepspsychotherapeut en leertherapeut van de Nederlandse Vereniging voor Groepstherapie. Hij is EMDR-practitioner en -supervisor. Hij geeft intervisie aan groepen huisartsen volgens de Balintmethode.

Hij werkt graag met mensen in de dagkliniek met ernstige depressieve en psychosomatische klachten en/of persoonlijkheidsstoornissen. Hij heeft belangstelling voor lichaamsgerichte psychotherapie past die principes toe in psychodrama.

nieuws psychodrama opleiding
NVGP Aangesloten bij Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepspsychotherapie
CRKBO Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs

Kennismaken met de opleiding

Op 22 april vindt er een introductiemiddag plaats voor iedereen die geïnteresseerd is in de opleiding die start in september. De middag wordt gehouden in Amsterdam.

Lees verder >>


Aanmelden Psychodrama opleiding?

Je kunt je nu aanmelden voor de opleidingsgroep C9 die in september 2023 start. De cursusdata voor het eerste jaar staan nu online.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Van cursisten van de opleiding wordt verwacht dat zij zich ook aanmelden bij de NVGP, als opleidingslid en als lid van de sector psychodrama.


Vragen over aanmelden?

Voor vragen over aanmelden en zakelijke vragen kun je bij Annita van den Ouden van Supportly terecht.

Mail je vragen naar:
contact@psychodrama-opleiding.nl
Of bel naar 0111 416 906


Brochure aanvragen

Geef je mailadres door en ontvang gelijk onze brochure in je mailbox.


Inhoudelijke vragen over onze opleiding?

Voor inhoudelijke vragen over de opleiding kun je terecht bij de opleidingscoördinator,
Petra van Hulsen.

Mail je vragen naar:
PetravanHulsen@psychodrama-opleiding.nl
Of bel naar 06 19 68 30 57