Spelen op het werk

Doel van dit boek.

Het doel van dit boek is vanuit de TA een bijdrage te leveren om de onderlinge communicatie op het werk te verbeteren doordat we ons bewust worden van – en willen reflecteren over ons eigen aandeel in Spelen. Een (psychologisch) Spel is een reeks van interacties met bijbedoelingen, die leiden tot een voorspelbare negatieve uitkomst en eindigt met rotgevoelens voor beide partijen. De woorden Spel, Spelen en spelmatig gedrag betekenen hetzelfde en komen alle drie in dit boek voor.

Ieder mens kan veranderen.

‘Spelen op het werk is een optimistisch boek. Het maakt je als lezer bewust van je eigen herhalende en niet effectieve patronen. Het laat je zien dat je invloed kunt uitoefenen op het verloop van Spelen en dat je Spel kunt voorkomen’. (Alice Timmermans, directeur van de TA academie)
Als lezer krijg je praktische handreikingen voor verandering. Vanuit de TA-gedachte dat ieder mens kan veranderen, laten de schrijvers zien dat deze verandering begint bij jezelf.

Jezelf kennen is het begin van alle wijsheid (Aristoteles 384-322 voor Christus)

Mythes in sprookjes / Mythes op het werk
Ik maak jou gelukkig / Ik zorg ervoor dat jij je prettig voelt op het werk
Ik maak jou ongelukkig / Het is mijn schuld dat jij je op het werk niet prettig voelt
Jij maakt mij gelukkig / Jij zorgt ervoor dat ik me prettig voel op het werk
Jij maakt mij ongelukkig / Jij verpest de sfeer hier op het werk

Herken je de gedachte: ‘Gebeurt het me nu weer?’

Je bedoelt het juist goed en je collega loopt boos weg. Je begrijpt niet wat er is gebeurd maar je zit er wel mee en je zou het graag anders willen. Dan is dit een boek voor jou! Of je nu zzp’er bent, werknemer of werkgever. Ontdek hoe je niet effectieve patronen herhaalt. Laat je inspireren door de theorie van de Transactionele Analyse ook als je er niets vanaf weet. Je zult verrast zijn over wat je over jezelf en je collega’s kunt leren en hoe je de sfeer op het werk kunt verbeteren.

Specificatie

AuteursMarijke Arendsen Hein & Hortense Berkenveld
UitgeverijUitgeverij Mei
ISBN9789083143705
KaftSoft-cover
Pagina’s136
TaalNederlands
Prijs€19,50

Verkrijgbaar via uw eigen boekhandel of via Uitgeverij Mei.