Psychodrama en Transactionele Analyse

De combinatie van de methodiek van psychodrama en de theorie van Transactionele Analyse blijkt in de praktijk een zeer effectief middel om in te zetten voor probleemoplossing en veranderingsprocessen zowel bij personen als bij organisaties.

De verschijning van deze tweede herziene druk geeft aan dat er steeds meer vraag komt naar een vorm van counseling en therapie waarin de cliënt ervaringen kan opdoen over waar de knelpunten zitten, hoe het verleden soms door het heden heen loopt en hoe daar verandering in te brengen. Met andere woorden: ‘praten alleen is niet genoeg’.

Psychodrama biedt een veilige omgeving om te oefenen en te beleven, zodat de stap voor de deelnemers om het later in het ‘echt‘ te doen niet meer zo bedreigend hoeft te zijn.

In dit boek worden Psychodramatechnieken aan de hand van allerhande voorbeelden helder beschreven, voor groepen maar ook voor de individuele praktijk. De cliënt uit de stoel en in beweging. Bij psychodrama staan voelen en doen op de voorgrond, het denken en begrijpen komt daarna. “Show don’t tell”, is daarbij het motto.